Odottelua

Rakennuslupa on muhinut kaupungilla jo kuukauden päivät.

Featured image
Yksi inspiroiva keittiö asuntomessuilta.

Meillä kesti lupakuvien piirrossa jonkin verran aikaa, kun niitä piirtänyt insinööri oli tavattoman työllistetty. Se tarkoitti viivästystä lupien hakuun ja kaupungilta saimme lohduttoman 6-10 viikon haitarin, joka kuluu käsittelyyn. Lievästi sanottuna turhauttavaa. Olen yrittänyt olla ajattelematta koko asiaa, jotta ei alkaisi ärsyttää liikaa, jotenkin tuo 10 viikkoa tuntuu niin poskettomalta ajatuksenakin :D. Toivotaan, ettei ihan niin kauan odotella!

No, emme suinkaan ole istuneet aloillamme, vaan pikkuhiljaa aloittaneet mietinnät pintamateriaaleista ja suunnitelleet jo keittiön pohjan ja kodinkoneitten sijoittelut sun muut. Keittiötoimittajat pitäisi vaan vielä kilpailuttaa, ja noh heinäkuussa sekään ei niin helppoa ole ollut. Onneksi suunnittelu on jo aika lailla tehty – se oli se isoin prosessi. Olemme vääntäneet miehen kanssa kättä vaikka jos mistä keittiön suhteen. Vielä ne pintamateriaalit pitäisi päättää, niissä minä taidan saada viimeisen sanan, tai siltä näyttää. Sitten vaan tarjouksia pyytämään.

Featured image
… ja toinenkin. Tämä muistaakseni A la carte-keittiöiltä

Kivistössä kävimme hakemassa inspiraatiota etenkin keittiön ja kylppäreiden suhteen. Kierros oli myös varsin hyödyllinen ja motivoiva, kun asuntomessuilla oli jokunen Passiivikivitalokin. Erityisen palkitsevaa oli kuulla heidän kosteusturvatalosta saadut tulokset. Rakenteista poistui kolme ämpärillistä vettä viikossa samanlaisella ilmakiertoisella Tulilattia-lämmityksellä kuin millainen meillekin tulee. Lohdullista, jos joskus vesivahinko sattuisi. Olemme entistä vakuuttuneempia, että teimme oikean valinnan kivitalovalmistajien välillä. Asuntomessuilta sai myös monta muuta hyvää ideaa pohdittavaksi oman talon sisustuksen ja ratkaisuiden suhteen. Eipä siinä messuilussa aiempina vuosina ole koskaan ollut niin paljon järkeä kuin nyt!

Huomenna olisi tarkoitus tavata vastaavaa työnjohtajaa, joka on samalla myös meidän pääsuunnittelija, ja palaveerata rakentamisen aikataulusta. Jonkinlaisen rungon jos saisi aikaiseksi – ja siinä vielä pysyttävä. Sitten ajatuksissa oli, että osallistuisimme vielä toisen kerran Passiivikivitalojen rakentamiskoulutukseen ennen talon pystytyksen alkua. Ensimmäisen kerran minä missasin, ja vaikka vastaankin lasten- ja huushollin hoidosta, niin luento olisi kuulemma hyödyllinen kuunnella.

Niin, lasten. Meille tulee perheenlisäystä alkuvuodesta, sekin tässä painaa vaakakupissa, että pääsisimme aloittamaan mahdollisimman pian! Tämän vuoden puolella olisi kiva päästä hyvään malliin rakentamisen suhteen ja tehdä tiiviisti hommaa, että sitten keväällä voi pikkukakkosen syntymän yhteydessä vähän keventää tahtia.

Lievästi sanottuna tajunnanvirtaa tämä tekstipläjäys, mutta toivon mukaan saitte selvyyden siitä, missä tällä hetkellä mennään.

Kuullaan taas, toivon mukaan meillä on ensi kerralla jo se mokoma lupa taskussa! 🙂

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Odottelua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s