Edistysaskeleita

Hei taas pitkästä aikaa!

Isoja edistysaskeleita onkin mahtunut näihin viime kuukausiin. Rakennuslupa ja sen valitusaika umpeutui syyskuun alkuun mennessä. Aika lailla pari kuukautta olemme nyt sitten tontilla touhunneet ja edistystä on tapahtunut hyvää tahtia.

Tällä hetkellä tilanne on se, että toinen kerros on valukorkeudessa! Tänään on tiedossa siis toiseksi viimeinen valu, jossa tehdään toinen kerros loppuun sekä varasto valmiiksi. Kattotuolit saamme luultavasti ensi viikolla ja sen myötä sitten koti alkaa olla säältä suojassa. Aikataulussa vielä mietitään, että tehdäänkö viimeinen valu eli lattiavalu vaiko ikkunoiden ja ovien asennus ensin. Saapa nähdä. Katto nyt joka tapauksessa olisi seuraava homma. Säät ovat kyllä suosineet rakentajaa tänä syksynä! Sateisia päiviä on ollut ihan vain muutama ja lämpötilat ovat pysyneet koko ajan pääasiassa plussan puolella. Mies on välillä näyttänyt siltä kuin olisi ollut pitkällä etelän lomalla… 😉

Featured image

Mies on tehnyt todella paljon töistä itse. Miehen vanhemmat ovat myös aktiivisesti olleet mukana hommissa, sitten aika ajoin omatkin vanhemmat ja ystäväpiirin vierailevia tähtiä, kun on ollut isompi tarve. Rakennusmies on ollut toistaiseksi vain sellaisissa erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa vaativissa hommissa, esimerkiksi välipohjan ontelolaattojen asennuksessa. Näin ollen olemme säästäneet jo nyt aika pitkän pennin, kiitos tämän Passiivikivitalojen rakennustavan. Harvassa kivitalossa pystyy näin paljon tekemään rungon suhteen itse.

Meillä työnjako on aika lailla vakiintunut niin, että minä hoidan omien töideni lisäksi lapsen ja kodin huollon ja mies rakentaa. Täytyy sanoa, että kumpikaan ei pääse helpommalla! Toistaiseksi kuitenkin ihan hyvin on menty näin, vaikka veronsa toki tämä projekti vie.

Aurinkoista marraskuuta!

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Edistysaskeleita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s